Luonnollisuus on nyt in, oletko valmis?

Kauneustrendejä seuraaville ei tule yllätyksenä enää, että tämän vuoden ehdoton hittituote on luonnollisuus. Myös huippukampaajat suosivat työssään pehmeitä hiussävyjä ja himotuimpia hiustrendejä seuraavat muotitietoiset naiset havittelevat luonnollista kiiltoa ja pehmeyttä hiuksiinsa. Kanadalainen huippumalli Crista Cober esittelee Iltalehdessä L’óréal Professionel -linjan lanseeraaman Botanēa-hiusvärisarjan, jonka suosion salaisuus on tietysti tämän vuoden trendisana, luonnollisuus.

Botanēa-hiusvärisarja koostuu kolmesta eri pääväristä, cassiasta, indigosta ja hennasta. Värisarjan taika perustuu sekoittamalla näitä kolmea ainetta ja yhdistämällä niitä eri lämpötiloihin ja vaikutusaikaan riippuen halutusta lopputuloksesta. Esimerkiksi luonnollisen tummanruskean sävyn saa sekoittamalla 28 grammaa henna-väriä ja 72 grammaa indigo-väriä. Jos taas havittelee kullanvaaleaa tukkaa, lopputuloksen saa sekoittamalla 70 grammaa cassia-väriä ja 30 grammaa henna-väriä. Iltalehden haastatteluhetkellä Cristalla itsellään oli hiuksissa Botanēan suklaanruskea väriyhdistelmä.

Huippumalli kertoo satsaavansa aikaa ja rahaa luonnollisuuteen. Crista huolehtii hiustensa hyvinvoinnista erilaisilla öljyhoidoilla ja välttelemällä kuumuutta. Hän antaa usein hiustensa kuivua ilman lämpökäsittelyä ja muistaa hoitaa myös herkkää päänahkaansa. Crista suosii luonnollisuutta myös hoitotuotteissaan ja käyttää kauneudenhoitoon luontaistuotteita kuten laventeliöljyä, kookosöljyä ja suolavettä.

Pariisilaiseen tyylin myös Crista havittelee huolettoman huoliteltua tyyliä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tyyli on viimeisen päälle suunniteltu ja huoliteltu, mutta samalla ei liian ylitseampuva ja mahdollisimman luonteva. Botanēa-hiusväreillä tällaisen tyylin saa helposti aikaiseksi, sillä värit ovat hyvin intensiivisiä ja jättävät hiukset kiiltäviksi, mutta samalla edustavat luonnonmukaisia sävyjä, joita sekoittamalla hiukseen saa tuotua valoa heijastavia vivahteita. Cristan tärkeänä vinkkinä onkin luottaa ammattilaiseen. Ammattimaisen värjäyksen ja leikkauksen jälkeen omaa tukkaa on helppo lähteä itse muokkaamaan tarpeen mukaan.

Botanēa-hiusvärisarja lupaa kantajalleen monivivahteikkaan luonnollisen lopputuloksen. Väri kestää hiuksessa pitkään ja sen levittäminen on helppoa. Hiusvärien kaikki kolme värisävyä koostuvat kasviperäisistä ainesosista. Käyttöohjeet eri värien yhdistämiselle, vaikutusajalle ja pesuveden lämpötilalle tulevat pakkausten mukana. Näiden kolmen jauhepakkauksen yhdistelmällä onnistutaan luomaan monipuolinen väripaletti,, jota voi helposti räätälöidä jokaisen asiakkaan toiveiden mukaiseksi. Tuotteet soveltuvat myös herkälle iholle ja niitä voidaan kokeilla varovaisesti myös väriaine-allergioista kärsiville, sillä tuote ei sisällä ammoniakkia ja on sataprosenttisesti vegaaninen tuote.