Lumene saa uutta toivoa L’Óréal-johtajan opeista

Suomalainen kauneudenhoitomerkki Lumene hakee nousua taloustappioonsa uusien tuulten ja kansainvälistä kokemusta tuovan toimitusjohtajan avulla. Uuden toimitusjohtajan nimeämisestä ilmoitti viime syyskuussa Kauppalehti ja kosmetiikkayhtiö uskoo, että sen brändi saataisiin viimein nousemaan nyt myös maailmanlaajuisille markkinoille.

Lumene on paininut talousongelmien kanssa ja liikevaihto lähti nousuun vasta viime vuonna neljän peräkkäisen vuoden tappion jälkeen. Väistyvä toimitusjohtaja Michel Dallemagne uskoo, että tappio johtui Lumenen yrityksistä iskeä markkinoille, joille se ei selkeästi ollut valmis. Dallemagne itse panosti kolmen vuoden ajan Lumenen talouskasvuun ja brändin totaaliseen muutokseen. Hän johti yritystä menestyksekkäästi ja uuden toimitusjohtajan toivotaan jatkavan samaa linjaa uudistuneen brändin ja aiempaa laajemman valikoiman myötä. Yhtiö tähtää nyt Kiinaan ja Brasiliaan, joissa talouskasvu on ollut viime vuosikymmeninä huima.

Uusi toimitusjohtaja Johan Berg astuu työhönsä lokakuun 15.päivä. Hän on ollut kosmetiikkajätti L’Óréalin johtajana Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Suomessa. Lumenella uskotaan, että hän jos kuka kykenee nostamaan Lumenen kansainvälisesti tunnettujen kosmetiikkayritysten keskuuteen. L’Óréal on tällä hetkellä maailman suurin kosmetiikkayritys ja Berg itse on toiminut yrityksen johtotehtävissä jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Lumenen toimitusjohtajaksi hän siirtyy rakennusyhtiö Inwido Finlandilta.

Lumenen hallitus toivoo, että Bergin laaja kokemus kansainväliseltä kosmetiikka-alalta auttaa vahvan brändin rakentamisessa sekä varmistaa, että Lumene tarjoaa tulevaisuudessakin vain ensiluokkaisia tuotteita asiakkailleen niin Suomessa kuin maailmallakin. L’Óréalilta oppinsa mukanaan tuova Berg uskoo, että brändiuudistuksen myötä Lumene on valmis kilpailemaan kansainvälisillä markkinoilla muiden kosmetiikkajättien kanssa.

Brändiuudistuksen myötä Lumene on nousemassa Pohjoismaiden johtavaksi kauneusbrändiksi. Yksi yrityksen tavoitteita on ollut myös pitää markkinajohtajuus edelleen Suomessa, missä se on myös onnistunut. Nyt Lumene tähtää suuremmille markkinoille ja on perustanut verkkokaupan sekä Kiinaan että Iso-Britanniaan.

Lumene on vuonna 1948 perustettu suomalainen kosmetiikkayritys, jonka liiketoiminta oli viimeisimpien tietojen mukaan vuonna 2014 noin 90 miljoonaa euroa. Lumene työllistää tällä hetkellä noin 600 työntekijää maailmanlaajuisesti. L’Óréal taas perustettiin lähes 110 vuotta sitten ranskalaismies Eugéne Schuellerin toimesta. Sen toimitusjohtajana istuu tänä päivänä pariisilainen Jean-Paul Agon. L’Óréalin liikevaihto oli viime vuonna yli 26 miljardia euroa ja se on tällä hetkellä maailman johtava kosmetiikka-alan yritys.