L’Oréal on yksi maailman vanhimpia ja suurimpia kosmetiikkayrityksiä ja sen on perustanut Eugène Schueller vuonna 1909. Tänä päivänä Eugène Schuellerin tytär, Liliane Bettencourt, on yksi L’Oréalin pääomistajia.

Vuonna 1909 Eugène Schueller perusti Société Française de teintures inoffensives pour cheveuxin, josta muodostui myöhemmin L’Oréal. Hän oli valmistunut vuonna 1904 kemistiksi ja kehitti vuonna 1907 ensimmäisen patentoidun hiusvärin jota hän nimitti Oréaleksi. Ennen Oréalen kehittämistä hiuksia oltiin värjätty pääasiassa hennalla sekä mineraalisuoloilla. Hän kehitteli omat tuotteensa ja myi niitä Pariisilaisille kampaamoille. Pariisin markkinat valloitettuaan hän palkkasi myyntiedustajia myymään hiusvärejään ympäri Ranskaa.

Hän myös avasi Pariisiin värjäystä opettavan koulun, jonka toimintaa hän itse valvoi.

Ranskan valloitettuaan Eugène Schueller kasvatti L’Oréalin markkinat Ranskan rajojen ulkopuolelle ja levisi vuonna 1910 Iltaliaan, 1911 Itävaltaan ja Alankomaihin vuonna 1913. Vuonna 1920 sodan päätyttyä L’Oréalin kasvu lähti huimaan nousuun ja Eugène Schuellerin hiusvärejä myytiin jo lähes ympäri maailman.

Eugène Schueller oli moniosaaja ja hiusvärien lisäksi hän kehitti niin selluloosaa, lakkaa kuin muoviakin. Hän menestyi hyvin erilaisten yhdisteiden kehittelyssä ja myynnissä ja vuonna 1925 hän kehitteli ja paljasti uusimman hiusvärinsä, vaalennukseen tarkoitetun L’Oréal d’Orin, joka mullisti hiusten vaalentamisen täysin.

Vuonna 1928 Schueller ostaa Savons Français nimisen yrityksen joka valmistaa esimerkiksi saippuaa ja tämän pohjalle hän rakentaa L’Oréalin sellaiseksi kuin se tänä päivänä on. Savons Françaisin ostettuaan hän alkaa panostaa toden teolla tuotteiden kehittelyyn ja erityisesti mainoskampanjoihin.

Seuraavina vuosina Eugène Schueller keskittyy tuotteidensa kehittämiseen ja patentoi niin uusia hiusvärejä uusilla tekniikoilla, lanseeraa yhden maailman ensimmäisistä shampooista kuin kehittelee myös uusia tapoja markkinoida tuotteitaan ja mainostaa niitä näyttävästi.

Hänen aikanaan L’Oréal keskittyy siis erityisesti hiusten värjäykseen, joka on tänä päivänäkin yksi yrityksen tärkeimpiä osa-alueita.

Yksityiselämässään Eugène Schueller eli myös jännittäviä aikoja L’Oréalin alkutaipaleella, silä hän meni naimisiin samana vuonna kun perusti ensimmäisen yrityksensä, Société Française de teintures inoffensives pour cheveuxin. Eugène Schueller ja hänen vaimonsa saivat tyttären, Liliane Bettencourtin. Eugène Schueller kuoli 23. elokuuta vuonna 1954.