L’oreal möi The Body Shopin

Anita Roddick perusti vuonna 1976 kosmetiikkayrityksen The Body Shopin Britanniassa jolla on yli 3000 myymälää yli 60 maassa ja se työllistää 22 000 ihmistä. Suomessa yrityksellä on 32 myymälää ja verkkokauppa.

L’oreal teki kaupat The Body Shopista vuonna 2006 652 miljoonalla punnalla ja nyt L’oreal on tehnyt miljardiluokan kaupat The Body Shopista brasilialaisen Natura Cosmeticsin kanssa.

The Body Shop on kosmetiikka-alan yritys joka toimii franchising-tyyppisesti. Suomessa ketju on toiminut vuodesta 1981 alkaen. Ketjun perustaja Anita Roddick perusti ketjun 1976 Brightonissa sillä periaatteella, että yritys vastustaa eläinkokeita ja toimii ekologisella periaatteella sekä korostaa liiketoiminnassaan reilua kauppaa. Liike markkinoi etukädessä kasvipohjaisia kosmetiikkatuotteita. Yritys pyrkii etsimään eettisesti tehtyjä raaka-aineita. Yritys on omistautunut maapallon, ihmisten ja tuotteiden rikastamiseen ja se tarkoittaakin reilua kauppaa sekä viljelijöiden että tuottajien kanssa. Tuotteet ovat 100% vegetaristisia. Liikkeen perustaja kuoli äkillisesti aivoverenvuotoon vuonna 2007 ja lukeutui tuolloin yksiin maailman rikkaimpiin naisiin.

L’oreal omisti Body Shopin vuosina 2006-2018 jonka jälkeen yritys möi ketjun luonnonkosmetiikkayritykselle Naturalle noin miljardilla eurolla. L’oreal ilmoittikin ennen kauppa-aikeita ryhtyvänsä strategisiin muutoksiin koskien The Body Shopia.

Natura Cosmetics on brasilialainen yritys joka profiloituu ympäristöystävällisenä ja ekologisena yrityksenä sekä työllistää noin 18 000 ihmistä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli 4,4 miljardia dollaria.

Suomessa K-Citymarket ja The Body Shop ovat myös aloittaneet yhteistyön ja K-Citymarket myykin nykyään The Body Shopin tuotteita myymälöissään. Suomi onkin erikoinen maa mitä tulee kosmetiikan myyntiin, sillä suurin osa myydään hypermarketeista eikä niinkään kosmetiikkaliikkeistä niin kuin muualla Euroopassa. Tämän takia Kesko onkin panostanut juuri K-Citymarkettien kauneusosastoihin. K-Citymarket myy luonnollisesti myös L’orealin tuotteita ja sen eri brändejä.

L’oreal onkin maailman isoin kosmettiikkayritys ja se on perustettu niinkin aikaisin kuin 1909. L’oreal toimii 150:ssä eri maassa ja yrityksellä on 34 eri brändiä. Yritys työllistää huimat 82 600 työntekijää. Yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli 26,02 miljardia euroa. L’oreal on Suomessakin Suomen isoin kosmetiikkayritys. L’orealin tuotemerkkeihin kuuluu kampaamo-, päivittäis-, ylellisyys- sekä apteekkituotteita.