Formulatähti Kimi Räikkösen suosion syitä

Suomalaisen formulakuljettajan Kimi Räikkösen suosion syitä on vaikeaa ymmärtää. Hänellä on Instagramissa noin miljoona seuraajaa. Suosio paljastui viimeisimmästä Kimin viestistä, jossa hän kertoi vieneensä vaimonsa lounaalle ulos. Viestin liitteenä oli kuva Kimistä ja hänen vaimostaan Mintusta syömässä McDonaldsin hampurilaisia. Pariskunta istui autossa ja he nauttivat euron hampurilaisesta erittäin tyytyväisinä. Auto ei tietenkään näyttänyt olevan mikään halpa ajopeli. Mutta kuva oli erittäin huumoripitoinen ja kuvasi pariskunnan ruokailuhetken luonnollisesti. He siis olivat aitoja, rehellisiä ja tyytyväisiä elämäänsä. Tämä kuva herätti paljon mielenkiintoa Kimin fanien joukossa. Kuva saikin hetkessä 160 000 tykkäystä sosiaalisessa mediassa.

Kimillä on todellakin suunnaton fanijoukko. Räikkönen on suosituin formulakuljettaja Kiinassa, joka on maailman väkirikkaimpia maita. Johtuuko formulakuljettajan suosio siitä, että hän on pystynyt säilyttämään oman aitoutensa formulamaailman ympyröissä? Hän on edelleen se sama oma itsensä. Kimi jätti autonasentajan koulutuksen kesken aikoinaan. Hän laulaa karaokea edelleen. Aiemmin Kimi juhli ankarasti, ennen kuin tapasi nykyisen vaimonsa Mintun. Nykyisin Kimi keskittyy perhe-elämään ja nauttii olemisesta lastensa ja vaimonsa kanssa. Faneja ei haittaa vaikka Kimi asuu Sveitsissä loisteliaassa talossa perheineen ja hänen elämänsä ei todellakaan ole ihan tavallista. Kimillä ei enää ole rahallisia vaikeuksia, vaan hän saa keskittyä niihin asioihin, joista hän nauttii.

Kun Kimi Räikköstä haastatellaan, hän puhuu vuolaasti, mutta hänen puheensa ei todellisuudessa kerro mitään oleellista. Kun häntä haastatellaan suomeksi, Kimin puhe on tavallisesti aika epäselvää ja täytyy kuunnella erittäin tarkasti hänen kommenttinsa, jotta saa jotain selvää. Kimin englanninkieli on sujuvampaa viestintää kuin suomenkielinen puhe. Mutta tämäkään ei haittaa Kimin faneja, vaan päinvastoin epäselvä viestintä herättää vain kiinnostusta formulatähteen.

Nyt kun Kimi on viimeistä kauttaan Ferrarilla, hän voi jo ottaa rennommin. Räikkönen on ilmoittanut, että hän ei taivu tallitoverinsa Vettelin taustalla olevaksi siipimieheksi, vaan Kimi aikoo taistella formulamestaruudesta tällä kaudella tosissaan. Autourheilussa tavoitellaan vain voittoa nyt.

Kimi siirtyy ensi formulakaudelle Sauber-tallin kuljettajaksi. Siellä hän voi toteuttaa itseänsä ja saavuttaa menestystä yksittäisissä osakilpailuissa. Muuten tallilta ei odoteta Ferrarin tapaista taistelua formulamestaruudesta.