Harva maailman kosmetiikkayrityksistä on kyennyt nousemaan samaan menestykseen kuin L’Óréal. Vaikka L’Óréal tekee huimaa vuositulosta, myy maailmanlaajuisesti tuotteitaan ja pitelee tällä hetkellä maailman suurimman kosmetiikkayrityksen titteliä hallussaan, seisoo sen takana myös kilpailevia suuryrityksiä, jotka ovat valmiita vastaanottamaan samaisen tittelin. Yksi L’Óréalin tulevaisuuden haastajista lienee Coty Inc.

Coty Inc. on vuonna 1904 Ranskassa perustettu yritys, jonka perustajana toimi François Coty. Siinä missä L’Óréalin perustaja Schueller kehitteli ensimmäisiä hiusvärejään, Coty keskittyi hajuvesiin. Tarina kertoo, että Coty oli kaupittelemassa pariisilaisen tavaratalon johtajalle ensimmäistä hajuvettään La Rose Jacqueminotia, kun pullo vahingossa tippui lattialle ja rikkoutui. Tavaratalon asiakkaat huumaantuivat upeasta tuoksusta ja tyhjensivät Cotyn taskut näytteistä. Viikkoja myöhemmin Cotyn nimi koristi jokaisen pariisilaisen luksus-tavaratalon ikkunaa.

Coty luotti käsityöhön, panosti korkealaatuisiin pakkauksiin ja ulkonäköön sekä kekseliääseen markkinointistrategiaan, joka myöhemmin vieri Pariisin ulkopuolelle ympäri Ranskaa ja Ranskasta maailmalle. Vaikka yhtiö tuli tunnetuksi nimenomaan korkealuokkaisista hajuvesistään, se erikoistui myös ihonhoitoon, hiustuotteisiin ja meikkeihin niin ammatti- kuin kotikäyttöönkin.

Tämän päivän Coty Inc. on jaettu kolmeen eri kategoriaan, luksustuotteisiin, ammattilaisten tuotteisiin sekä kotikäyttöön tarkoitettuihin tuotteisiin. Luksustuotteista puhuttiin jo yli sata vuotta sitten, kun François Coty kehitteli ensimmäisen hajuvetensä. Cotyn luksusmerkkeihin kuuluvat maailmalla hyvin tunnetut nimet kuten Burberry, Calvin Klein, Gucci ja Hugo Boss. Ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita ovat muun muassa Wella Professionals, Clairol, Nioxin ja System Professionals. Vuonna 2016 Coty lunasti valikoimaansa myös brittiläisen Good Hair Day -hiustuotesarjan.

Vuonna 2015 Coty osti Procter & Gamble’s -yhtiöltä yli 12 miljardin dollarin edestä tunnettuja kosmetiikkabrändejä. Tämä ostopäätös oli käänteentekevä yrityksen historiassa, sillä tällä ostolla Cotysta tuli yksi maailman suurimmista kosmetiikkayrityksistä ja varteenotettava kilpailija L’Órealille. Cotyn nimen alla myytäviä kosmetiikkamerkkejä ovat muun muassa Rimmel, Max Factor, Covergirl ja Sally Hansen. Coty seisoo myös Adidaksen, Mexxin, Bruno Bananin ja Katy Perryn hajuvesien takana.

Coty omistaa tällä hetkellä yli 70 tunnettua kauneusbrändiä ja sen liikevaihto oli viime vuonna lähes 8 miljardia euroa. Yrityksellä on lähes 22 tuhatta työntekijää ympäri maailmaa ja sen toimitusjohtajana toimii tällä hetkellä Camillo Pane. Yrityksen pääkonttori sijaitsee New Yorkissa.